V případě, že pečete doma na plynu, použijte starší dokonale
odmaštěnou pánev, která Vám bude sloužit jen pro tyto účely.
- Náčiní = pánev, poklička, dřevěná špachtle,
místo válečku - na cestách použijeme dřevěnou tyč.
- Mouka = DALAMÁNKOVÁ - samozřejmně z ekologické produkce.
- Voda = teplá, solená.
- Těsto hněteme jen rukou.
Postup při pečení :
Na pánev dejte říční kamínky, které nezapříčiní připalování pečiva ( stačí zuhelnatělé těsto ).
Chléb na pánvi musíte hlídat, aby se pod pokličkou nespálil.
Vznikající kopulky propíchneme rohem dřevěné špachtle,
povrch srovnáme hranou dřevěné špachtle, poté obrátíme.
Poklička obrácená naopak - může sloužit jako vysoušeč dalšího Chlebíku.
Poklička obrácená naopak - může sloužit jako vysoušeč dalšího Chlebíku.
Po určité době je Chléb tvrdší, nejlepší je : navlhčit jej, a ohřát přímo nad plamenem.