Stránky 2

úterý, ledna 25, 2011

V případě, že pečete doma na plynu, použijte starší dokonale

odmaštěnou pánev, která Vám bude sloužit jen pro tyto účely.

- Náčiní = pánev, poklička, dřevěná špachtle,

místo válečku - na cestách použijeme dřevěnou tyč.

- Mouka = DALAMÁNKOVÁ - samozřejmně z ekologické produkce.

- Voda = teplá, solená.

- Těsto hněteme jen rukou.



Postup při pečení :


Na pánev dejte říční kamínky, které nezapříčiní připalování pečiva ( stačí zuhelnatělé těsto ).

Chléb na pánvi musíte hlídat, aby se pod pokličkou nespálil.

Vznikající kopulky propíchneme rohem dřevěné špachtle,

povrch srovnáme hranou dřevěné špachtle, poté obrátíme.

Poklička obrácená naopak - může sloužit jako vysoušeč dalšího Chlebíku.



Po určité době je Chléb tvrdší, nejlepší je : navlhčit jej, a ohřát přímo nad plamenem.