
Dopis pro ČT, měnící společnost k lepšímu.
V Havířově 7.9.2004
Prosím Vás !
Zdravotní stav městské populace se rapidně zhoršuje.
Ale stále chybí v ČT takové pořady, které by přesně vysvětlovaly základní a logickou příčinu
zdravotních problémů, kterou je vysoká přítomnost reziduí pesticidů a konzervantů
v konvenčních potravinách.
V intenzivním zemědělství - ( tzn.95 % veškeré produkce), je stále používáno s podporou Státu,
až pět druhů jedů pro ochranu rostlin, a to mnohdy několikrát za rok.
Dokument upozorňující na tento velice destruktivní systém zemědělských praktik,
z - nepochopitelných - důvodů neexistuje.
Používané pesticidy se dělí na:
Herbicidy - proti fitovegetativním organismům.
Biocidy - proti výskytu hlodavců.
Insekticidy - proti veškerému hmyzu.
Fungicidy - proti plísním ( také při skladování ).
Výjmenovaná směs jedů se používá mnohdy preventivně, tedy zbytečně, a to jen z důvodu
prokázání uplatnění finanční dotace na nákup agrochemie, kdy prostředky hradí neznalý občan
prostřednictvím státního fondu.
Otrava konvenčními potravinami, je logicky velmi častá.
Píší Vám právě z důvodu mého onemocnění rakovinou - ústí tlustého střeva - ,
které se díky uvědomění pramenícího z důvěry k moudré Přírodě, nevyvinulo do stádia
nutnosti operačního zákroku.
100% přeorientování na bio* potraviny, mne velice brzy přesvědčilo o příčině onemocnění.
Citelné zlepšení zdravotního stavu, se projevilo téměř současně se změnou - (biO*dietou),
kterou míním dodržovati logicky stále.
Od oné doby, nemám jiná závažná onemocnění.
Problém je však v nedostupnosti základních bio*potravin v běžné prodejní síti,
jenž řeším např. u zeleniny, přímou obědnávkou u eko pěstitele.
Cena českých bio*potravin, je v porovnání s konvenčními, max. cca. o 35% vyšší.
Přičemž zdravotní přínos, konec degradace úrodnosti půdního fondu, zachování zdrojů vzácné
pitné vody, vynikající chuťové vlastnosti a vytváření dlouhodobých pracovních míst na venkově,
se jeví rozumné téměř všem.
Ale v médiích se nedozvíme o běžně používaných chemických směsích a tedy toxických
monokultůrách obilnin, cukrové řepy a pod., jenž vegetují na hranici své životaschopnosti.
Navíc konzervace obilnin pro mnoholeté uskladnění, je podle mlčící většiny také nutností.
Základem úspěchu každého z nás, vždy budou přírodní potraviny.
Chemicko - farmaceutické společnosti, a nevhodně informovaný spotřebitel, si tuto logickou
skutečnost nemohou zdůvodnit.
Řekl bych, že Vy osobně netušíte evidentní rizika.
Prosím, zamyslete se a uveďte přesvědčivým způsobem pravdivý obraz současného stavu
zemědělství a potravinářského průmyslu.
Časté bolesti v oblastech žaludku a střevního traktu, jsou prvními příznaky předčasného
onemocnění zhoubnou chorobou.
Ozařování nádoru a chemoterapie, jsou vhodné metody, jak si znepříjemnit poslední měsíce před
odchodem.
Děkuji za pochopení, mudrc? - David Ořechovský *