Stránky 2

sobota, listopadu 13, 2010




Dopis pro ČT, měnící společnost k lepšímu.



V Havířově 7.9.2004



Prosím Vás !



Zdravotní stav městské populace se rapidně zhoršuje.


Ale stále chybí v ČT takové pořady, které by přesně vysvětlovaly základní a logickou příčinu

zdravotních problémů, kterou je vysoká přítomnost reziduí pesticidů a konzervantů

v konvenčních potravinách.



V intenzivním zemědělství - ( tzn.95 % veškeré produkce), je stále používáno s podporou Státu,

až pět druhů jedů pro ochranu rostlin, a to mnohdy několikrát za rok.

Dokument upozorňující na tento velice destruktivní systém zemědělských praktik,

z - nepochopitelných - důvodů neexistuje.



Používané pesticidy se dělí na:

Herbicidy - proti fitovegetativním organismům.

Biocidy - proti výskytu hlodavců.

Insekticidy - proti veškerému hmyzu.

Fungicidy - proti plísním ( také při skladování ).





Výjmenovaná směs jedů se používá mnohdy preventivně, tedy zbytečně, a to jen z důvodu

prokázání uplatnění finanční dotace na nákup agrochemie, kdy prostředky hradí neznalý občan

prostřednictvím státního fondu.



Otrava konvenčními potravinami, je logicky velmi častá.



Píší Vám právě z důvodu mého onemocnění rakovinou - ústí tlustého střeva - ,

které se díky uvědomění pramenícího z důvěry k moudré Přírodě, nevyvinulo do stádia

nutnosti operačního zákroku.



100% přeorientování na bio* potraviny, mne velice brzy přesvědčilo o příčině onemocnění.

Citelné zlepšení zdravotního stavu, se projevilo téměř současně se změnou - (biO*dietou),

kterou míním dodržovati logicky stále.


Od oné doby, nemám jiná závažná onemocnění.


Problém je však v nedostupnosti základních bio*potravin v běžné prodejní síti,

jenž řeším např. u zeleniny, přímou obědnávkou u eko pěstitele.




Cena českých bio*potravin, je v porovnání s konvenčními, max. cca. o 35% vyšší.




Přičemž zdravotní přínos, konec degradace úrodnosti půdního fondu, zachování zdrojů vzácné

pitné vody, vynikající chuťové vlastnosti a vytváření dlouhodobých pracovních míst na venkově,

se jeví rozumné téměř všem.




Ale v médiích se nedozvíme o běžně používaných chemických směsích a tedy toxických

monokultůrách obilnin, cukrové řepy a pod., jenž vegetují na hranici své životaschopnosti.

Navíc konzervace obilnin pro mnoholeté uskladnění, je podle mlčící většiny také nutností.




Základem úspěchu každého z nás, vždy budou přírodní potraviny.




Chemicko - farmaceutické společnosti, a nevhodně informovaný spotřebitel, si tuto logickou

skutečnost nemohou zdůvodnit.




Řekl bych, že Vy osobně netušíte evidentní rizika.




Prosím, zamyslete se a uveďte přesvědčivým způsobem pravdivý obraz současného stavu

zemědělství a potravinářského průmyslu.




Časté bolesti v oblastech žaludku a střevního traktu, jsou prvními příznaky předčasného

onemocnění zhoubnou chorobou.





Ozařování nádoru a chemoterapie, jsou vhodné metody, jak si znepříjemnit poslední měsíce před

odchodem.





Děkuji za pochopení, mudrc? - David Ořechovský *